Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Ajuntament d'Aín

Coves

Rata PenadaLes tres coves que descrivim a continuació són les més importants. Si es vol entrar en les coves es necessita permís de l'Ajuntament. Les coves estan tancades de l'1 de Març a l'1 d'Octubre que són els mesos de cria de les Rates Penades (espècie protegida).

LA COVATILLA

La Covatilla

LOCALITZACIÓ:

 

La cova té l'entrada en un ribàs de bancal, situat en una vessant coberta de cultius fruitals que descendixen fins un xicotet barranc amb un rierol estacional. La vall està coberta per un mosaic de vegetació diversa, pinars, matolls, sureres, oliveres,...

DESCRIPCIÓ DE LA CAVITAT:

Profunditat: 45 m. Recorregut: 300 m. L'entrada dóna pas a una sala descendent. En un extrem hi ha una galeria de 50 m., ocupada per un rierol actiu parcialment sifonat al llarg del seu recorregut. Este desemboca a una sala en forma de cascada de 5 m. Després de descendir uns 10 m., la sala pren un aspecte molt caòtic, reduint les seues dimensions fins convertir-se en una estreta galeria decendent de 50 m., per la que discorre un xicotet rierol que es sifona.

COVA DE "LA ERETA" O DELS BARTOLOS

Cueva de La Ereta

LOCALITZACIÓ:

La cova s'endinsa en la terra, en un talús que delimita una antiga Era i que ascendix fins la carretera.

DESCRIPCIÓ DE LA CAVITAT:

Profunditat: 8 m. Recorregut: 120 m. L'entrada dóna pas a una galeria que es bifurca. Direcció est, després de 25 m. conclou. Direcció nord, en una altra galeria s'obri un clivell cap a dalt. Remuntant s'arriba a una gatera que comunica una sala, amb abundants estalactites i estalagmites.

COVA DE L'ONDERO

Cova de L'Ondero

LOCALITZACIÓ:

 

S'obri en una zona d'àmplies superfícies d'aflorament de roca calcària nua, surcada per clivells.

DESCRIPCIÓ DE LA CAVITAT:

Profunditat: 22 m. Recorregut: 160 m. La boca dóna pas a una galeria de 12 m. de recorregut, esta ens conduïx a una altra perpendicular d'uns 30 m., en la que hi ha un pou de 8 m. que presenta als 5 m. un replanell amb una gatera que s'obri damunt d'un estret pou de 12 m. que acaba en una xicoteta corrent d'aigua.

 

Portal desenrotllat amb Drupal